2005-09-27 15:53:04• hírek • Szatmar.ro

A Hip Hop Boyz újra hódít

Interjú Egry Leventével, az együttes tagjával a készülő új album kapcsán.

A 90-es évek közepének egyik legismertebb  magyarországi együttese, a Hip Hop Boyz visszatért, s akkora sikert aratott, hogy mára már egy nyolc hónapja tartó országos turnén van az együttes.
A fiúk már javában készülnek az új show-val és az új albummal, amely 2005. szeptemberében kerül a boltok polcaira.. A Szatmár.ro munkatársa Egry Leventével, az együttes egyik tagjával beszélgetett a Hip Hop Boyz terveiről.

 

Miért döntöttetek úgy, hogy újra együtt léptek színpadra?

-Az egyik kereskedelmi csatorna, egyik műsorában állt össze újra a Hip hop Boyz, akkor 6 évvel a leállás után.
Aztán jött egy koncert, és kiderült, hogy az együttest nem  feledték el. Sorra érkeztek a további felkérések fellépésekre, illetve egy lemezfelkérés is érkezett.

Ez egy turnéra, vagy hosszabb időre szóló döntés volt?

-Először csak egy alkalomra. Aztán akkora lett az igény, hogy mostanra folyamatosan járunk fellépni.

Az új album stílusa mennyiben változik a régihez képest?

-Azt gondolom, hogy haladni kell a korral. Természetesen van már egy kialakult stílusunk, amin nem szeretnénk változtatni, de lesznek az október 16-án megjelenő új Hip Hop Boyz albumon 2005-ös hangok is.

Néhány évvel ezelőtt Szatmárnémetiben is nagy sikerű koncertet tartott a HHB. Merre terveztek fellépéseket? Lehet, hogy Szatmárnémetibe is újra ellátogattok?

-Az egy nagyon jó koncert volt. Szeretnénk sok hasonlót. Az együttes, és a csapat kiadójának is a célja, hogy minél többször jusson el a határon túlra. Természetesen tervezzünk koncertet sok helyen. Ha felkérnek, azonnal megyünk.

 

 

HIP HOP BOYZ

1992-ben Levy T, Real Action és O.G. Duck közösen megalakította a Hip Hop Boyz nevű együttest. A csapat a kilencvenes évek magyar dance-floor meghatározó csapata volt, számos díjat érdemeltek a valóban művészi produkciójukkal. A tagok 1998 őszén úgy gondolták, hogy minden kihoztak az együttesből, (a lemezeladásaik megközelítették a fél milliót!), egy stílus-, és imidzsváltáshoz pedig nem lett volna kedvük, így bár hivatalosan nem oszlottak fel, de külön utakra indultak.

Levy T 1999-ben szólólemezt készített. Majd utána évekig az Egyesült Államokban dolgozott, mint producer. Dolgozott a keleti parton népszerű fiú-, és lányzenekarokkal, szólistákkal. Ezt követte Rick Wake és Puff Daddy felkérése, hogy hangszereljen Anastacia albumán, amelyen Faith Evans is közreműködött. A legérdekesebb és legizgalmasabb zenei kihívás, a török származású Tarkan-nal való közös munka volt. Hazatérése után több sikeres albumot készített, mint zeneszerző és producer. (Pl.: Emilio, Majka)

Real Action megalapította önálló tánciskoláját, a tehetséges tanítványaival közös tánc-show-jával járja az országot, és különböző rendezvényeken, fesztiválokon, klubokban lépnek fel. 2004 első felében, egy Európában egyedülálló show előadói és egyben megalkotói Real Action és a tánciskolásai. Egy forradalmian új utazó táncszínház, ahol átléptek egy új dimenzióba. Itt a feketeség sötétebb, mint az éjszaka. A színek elképesztően élesek. Ez az Axe Fekete Színház az Attr.action előadása.

O.G. Duck, a Hip Hop Boyz visszavonulása után, először a vendéglátóiparban próbálta ki magát, majd pedig neves mixerként dolgozott excluzív klubokban. Pár éve azonban a pénzügyi világ felé fordult, ahol az egyik piacvezető pénzügyi tanácsadó cégnél találta meg számítását.

A Hip Hop Boyz által nyert díjak:

- Első Magyar Videoklip Fesztivál második hely
- Bravo Otto '96 bronz
- Könnyűzenei Aranyszarvas díj '96-ban
- Aranylemez (HHBz 3)
- Platinalemez (HHBz 3)
- Gyémántlemez (HHBz 3)
- MAHASZ '96. Évi eladási és játszási listáján 12 hétig az első helyen, 34 hétig az első tíz között szerepelt.
- Aranylemez (HHBz V)
- Platinalemez (HHBz V)
- Silver Voice Díj
- IM Év együttese kategória
- Bravo Otto - legjobb magyar együttes


A HHBz fesztivál és egyéb fellépései:
Total Dance Fesztival I, II, III, IV. (Magyarország) RTL Radio Festival (Németország) Medienburgenfest (Németország) Saarluis Festival (Németország) PopKomm Musikfest am Ring (Németország) Radio Regenbogen Beach Parties (Németország) Cologne festival (Németország) Poglej in Zadeni (Szlovénia) Planet Inn Show (Szlovénia) FunTastic festival (Németország) WDR Hollymünd (Németország) ORF Confetti Show (Ausztria) MIDEM Fesztivál - Miami (USA) Magyar Ház - New York
A HHBz több jól ismert együttessel és világsztárral szerepelt egy show vagy fesztivál keretein belül, ezek közül néhány: Michael Jackson, Dr. Alban, C+C Music Factory, Backstreet Boys, Fun Factory, D.J.Bobo,

2 Unlimited, Boney M, No Mercy és a korszak egyéb meghatározó produkciói.

Miután eltelt hét év, újra együtt dolgozik a Hip Hop Boyz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: